Tuija Töyräs,  taiteilija-teatterinjohtaja

Tuija Töyräs (TeM) valmistui ammattinäyttelijäksi vuonna 1985. Hän aloitti kiinnityksellä Kuopion kaupunginteatterissa, josta siirtyi Voionmaan opiston näyttelijäntyön pääopettajaksi ja teatterilinjan johtajaksi. 1995 lähtien Tuija on toiminut vapaana taiteilijana. Hän on vieraillut lukuisissa ammattiteattereissa  ohjaajana, dramaturgina, näytelmäkirjailijana ja näyttelijänä, sekä näytellyt Tv-sarjoissa ja elokuvissa. Tuija on tehnyt oman lauluillan Tunnen kuun, kaipaan aurinkoa yhdessä muusikko Pekka Tegelmanin kanssa. https://www.imdb.com/name/nm0879574/ 

Lastenteatterin lisäksi Tuijan sydäntä lähellä on musiikkiteatteri. Hänen kynästään ovat lähteneet lastennäytelmien ohella mm. näytelmät Omaksi kuvakseen, Helsingin kaupunginteatteri 2014, (julkaistu kirjana) ja Kauppalopo 2013, Jyväskylän kaupunginteatteri, https://naytelmat.fi/writer/tuija-toyras

Vuonna 2017 Tuija perusti yhdessä skenografi Kirsi Mannisen uuden lastenteatterin, TeatteriWelho ry:n, jonka tavoitteena luoda ekologista teatteritaidetta saaristoluontoon.

Kirsi Manninen, skenografi

Kirsi Manninen (TaM) on Taideteollisesta Korkeakoulusta valmistunut pukusuunnittelija ja suorittanut skenografian jatko-opinnot Teatteritaiteiden Akatemiassa (DAMU). Parhaillaan Kirsi on tohtoriopiskelijana Aalto-yliopistossa, tehden väitöskirjaa aiheesta: Touching Costume Sketching, digitaalisen luonnostelun vaikutuksesta pukusuunnittelijoiden ammatilliseen kompetenssiin. 

Hän on suunnitellut pukuja yli 100 tuotantoon elokuvan, teatterin, tanssin ja sirkuksen kentällä Kirsi on opettanut digitaalista luonnostelua suunnittelijoille useissa yliopistoissa Suomessa ja ulkomailla sekä esitellyt tutkimustaan aiheesta lukuisissa kansainvälisissä konferensseissa. Kirsi on toiminut vuosia erilaisissa luottamustehtävissä, joissa hän on ollut edistämässä pukusuunnittelijoiden ja lavastajien ammatin tunnettavuutta ja arvostusta, sekä ollut mukana kansainvälistä verkostoitumista edistävissä organisaatioissa (Artscenico, Oistat) eurooppalaisella tasolla. 

Vuonna 2020 Helsingin kaupunki myönsi Kirsi Manniselle Vuoden taiteilija -palkinnon teatteritaiteen edelläkävijänä pukusuunnittelijana.

| teatteriwelho@gmail.com | Y-tunnus 3000358-7 |

Puh.+35892921192 arkisin klo 9-12